The Lost History of Man

The Lost History of Man
Introductie   ·   Oude geschriften   ·   Atlantis   ·   Archeologische plaatsen   ·   Mars   ·   Anomalieën
The Lost History of Man
Nederlands
English

Mexico


Teotihuacán, gelegen in de Noord-Amerikaanse plaats Mexico, is een groot archeologisch terrein dat meer dan twintig vierkante kilometers beslaat. Slechts drie procent van het terrein is volledig opgegraven. Gedurende de veertiende eeuw, nog voor de Spaanse verovering, werd het terrein ontdekt door de Azteken die naar het zuiden reisden. Het werd volledig verlaten aangetroffen. Het is nog steeds onbekend wie de oorspronkelijke bouwers waren, maar volgens de Azteken zouden alleen de goden dit gemaakt kunnen hebben. Daarom noemden ze het: "Teotihuacán", en beschouwden het als een heilige plaats.

Teotihuacan 1In de Azteekse Nahuatl-taal kan "Teotihuacán" zoiets betekenen als: "plaats waar goden werden geboren" of "plaats van de oorsprong van de goden". De inheemse legendes beweren namelijk dat het de "geboorteplaats was van schepping", en vanwaar de goden de wereld in de gaten hielden die zich ontwikkelde en ingrepen waar het nodig was. De twee grootste piramides zouden zijn gebouwd door "reuzen" en het doel van deze plaats zou zijn om "mensen in goden te veranderen". Dit zou kunnen betekenen dat deze plaats ooit eens voor inwijdingen gebruikt zou kunnen zijn, net zoals de Grote Piramide in Gizeh - volgens de oud-Egyptische esoterische kennis. (Aflbeelding rechts: Piramide van de Maan.)

Teotihuacan 2Tot op de dag van vandaag is er geen enkel graf gevonden in of onder de piramides, dus waren ze hoogstwaarschijnlijk geen tombes. Volgens academici zou de stad zijn gebouwd voor religieuze en politieke doeleinden. De bouwwerken op dit terrein zijn - net zoals de piramides van Gizeh - duidelijk gebouwd met stabiliteit en duurzaamheid in het achterhoofd, alhoewel deze echter niet gebouwd zijn met grote megalieten maar met kleinere stenen. Aangezien het terrein nog niet helemaal opgegraven is, wordt geschat dat het meer dan 70 grote bouwwerken telt met inbegrip van twee grote piramides, namelijk de piramide van de Zon en de piramide van de Maan, en meer dan 500 kleinere bouwwerken.


Onder deze kleinere bouwwerken zijn er de vierkante, verhoogde platforms, die netjes gerangschikt staan zoals te zien zoals bij de Piramide van de Maan op de afbeelding linksboven (klik hier voor een grotere afbeelding). Volgens het boek "Atlantis en haar beschaving" (2002) van Shirley Andrews, zou het bouwplan en de oriëntatie van de bouwwerken van Teotihuacán gericht zijn op de opkomst en ondergang van de Plejaden, zoals gezien vanaf de aarde.

In het jaar 2003 werd een tunnel ontdekt onder de Tempel van de Gevederde Slang (de op drie na grootste piramide van Teotihuacán en bekend als de oudste piramide in Mexico) toen een zware regenstorm een schacht blootlegde die naar een plek leidde tot op een diepte van ongeveer de helft van zijn lengte. De opvolgende tien jaar groef het team van archeoloog Sergio Gómez de tunnel uit en vond een serie van twee kamers aan iedere kant van de tunnel (in de noordkant en de zuidkant) in het jaar 2013. Gedurende de opvolgende jaren werden hier veel ontdekkingen gedaan. Men vond grote spiraalvormige schelpen, aardewerk, stukjes mensenhuid, houten maskers bedekt met ingelegd jade en kwarts, fraaie halskettingen, ringen, kevervleugeltjes geordend in een doos, beeldjes van jaguars, stenen krokodillentanden en spiegels van pyriet .

kleine bollen ontdekking


Met behulp van een kleine robot uitgerust met een camera en infraroodscanners, vond Sergio's team ook honderden kleine bollen (ook wel grappend: "discoballen" genoemd door de archeologen). De bollen hebben een grootte van 4 tot 13 centimeter, een kern van klei en zijn bedekt met geel jarosiet dat gevormd is door de oxidatie van pyriet (fool's gold of apachengoud). Het doel van deze bollen is nog steeds onbekend, alhoewel men denk dat ze gebruikt zouden kunnen zijn tijdens rituelen. (Zie foto rechts: Foto door: INAH, Nationaal Instituut voor Antropologie en Geschiedenis.)


In haar boek: "Convoluted Universe (2001), beschrijft regressie-hypnotherapeute Dolores Cannon de vondst van kristallen bollen in allerlei maten in de jungle van Midden-Amerika die "gloeien in de nacht en licht produceren, maar niet zo helder zoals ze oorspronkelijk deden." Het boek verteld ons dat de meesten van ons slechts gehoord hebben van de grotere bollen (van Costa Rica?) maar men heeft ook kleineren gevonden van ongeveer de grootte van een bowlingbal of een klein beetje kleiner. "Archeologen noemen ze steen omdat ze er uit zien als steen, maar ze zijn een speciaal type kristal... Ze worden kristallen genoemd vanwege hun moleculaire structuur." Ze werden al gebruikt in de tijden van Atlantis als interieurverlichting, straatlantaarns en schijnwerpers, om in het donker te zien, en er werden toen ook andere soorten kristallen gebruikt voor andere doeleinden, zoals kristallen die hitte uitstraalden om huizen te verwarmen. Volgens sommige nieuwsartikelen leken deze bollen die gevonden waren onder de Tempel van de Gevederde Slang op te lichten ("glowing") in het donker, dus misschien waren dit het soort bollen zoals beschreven in dit boek en gebruikt als verlichting.


objecten ontdekking

Achter deze kamers werden nog meer kamers ontdekt met meer objecten, zoals: een houten doos met zeeschelpen die gekerd waren met stenen gereedschap, rubberen ballen, restanten van jaguars, vier standbeeldjes, een hoop kralen, en kristallen gevormd tot ogen (de uitgevallen ogen van de standbeeldjes). (Afbeelding links: 2 van de standbeeldjes, kralen en mogelijk één groen kristallen oog. Foto door Fine Arts Museum of San Francisco. Klik hier voor een grotere afbeelding.)


Ook ontdekte men een miniatuur-berglandschap met kleine poeltjes vloeibaar kwik dat meren voorstellen. Verder werd aangetoond dat de muren en het plafond van de tunnel geïmpregneerd was met mineraalpoeder samengesteld uit magnetiet, pyriet en hematiet, dat een bepaalde helderheid aan de plaats gaf. (Wat mogelijk meer bewijs levert dat de bollen gebruikt werden als lichtbronnen.) Eerder, voor deze ontdekking, werd kwik al aangetroffen bij drie andere archeologische plaatsen in Midden-Amerika; Twee van de Maya's en één van de Olmeken. (Bron: Wikipedia.)Volgende pagina: "Bolivia"

Vorige pagina: "Egypte"

Terug naar boven
Interessante website? Deel het met vrienden:

Facebook Twitter Google Reddit

Deze website en teksten zijn copyright © 2009-2023 M. Talc. All rights reserved.
Citeren is toegestaan mits een link naar de bron wordt gegeven: www.thelosthistoryofman.com.
Voor vragen of feedback kunt u contact opnemen met de auteur.