The Lost History of Man

The Lost History of Man
Introductie   ·   Oude geschriften   ·   Atlantis   ·   Archeologische plaatsen   ·   Mars   ·   Anomalieën
The Lost History of Man
Nederlands
English

Peru


In de stad Cusco (Spaans: "Cuzco") van Peru vindt men een complex van grote muren bestaande uit enorme stenen blokken van verschillende vormen die in elkaar steken zonder enige vorm van voegmateriaal, dat men Sacsayhuamán noemt. (Zie de afbeelding rechtsonder.) Aanvankelijk dacht men dat dit een fort was maar vandaag de dag heeft men hier vraagtekens bij gezet.


SacsayhuamanSommige van deze stenen wegen een ongelooflijke 500 ton en zijn 8,2 meter hoog. Dit soort in elkaar passende stenen zijn tevens te vinden in andere megalitische bouwwerken zoals in Machu Picchu, Ollantaytambo, en ook in Egypte en in Paaseiland. Zoals de grote stenen in de gebouwen uit het oude Turkije, Egypte, Griekenland en Tiwanaku, zijn bepaalde stenen tevens aanelkaar verbonden met bronzen klemmen. Het lijkt erop dat enkele van deze bronzen klemmen ter plekke gegoten waren, wat een vaardigheid zou zijn die men niet zou kennen in het pre-Colombiaanse Peru.


Aramu Muru In de regio van het Hayu Marca-gebergte in Peru staat een mysterieuze rots dat "de deur van Aramu Muru" wordt genoemd, op een afstand van 35 km van Puno naar het Titicacameer. Het werd pas ontdekt in 1996 alhoewel de locale bevolking al lang van het bestaan afwist. Het is een uitgehakte rots van zeven meter hoog en zeven meter breed. Daarbij is er in het midden een eigenaardige holte uitgehakt van 1,5 meter breed dat enigszins wel wat weg heeft van een deur. (Zoals te zien valt op de afbeelding hier links.)


Volgens een plaatselijke legende zouden Tiwanaku en dit "bouwwerk", dat bekend is als de "Poort naar de Goden" of de "Poort naar de Hemel", verwezenlijkt zijn door de Heer Muru; een heerser die zou komen van het land Mu (Lemurië, het verzonken continent dat ooit gelegen zou hebben in de Grote Oceaan). Het wordt ook wel de "deur van de duivel" genoemd vanwege geruchten dat hier mensen zouden zijn verdwenen en in andere gevallen zelfs weer herverschenen. Sommigen hebben hier vreemde lange mannen gezien met gloeiende lichtbollen die door deze deur liepen. (Uit de korte film: "The Stargate of Aramu Muru".)


OllantaytamboHet is een raadsel hoe en met wat voor doel men dit heeft gemaakt. Mogelijk was het echter geen bouwwerk, maar werd deze rots gebruikt als een steengroeve net zoals de eigenaardige vermeende steengroeve in Ollantaytambo (zie de afbeelding rechts), gelegen in het zuiden van Peru; Bij deze steengroeve lijkt het alsof de stenen als boter uit de rots zijn gesneden in plaats van gehakt, omdat de overgebleven steen bijzonder glad is en waarbij op de bodem rechte horizonale lijnen te zien (echter niet te zien op de afbeelding rechts) zijn alsof men dit met lasertechnologie heeft uitgesneden.

Volgens de helderzienden Edgar Cayce en Douglas James Cottrell was men dan ook in de technologisch gevorderde tijd van Atlantis al reeds bekend met de laser. (Alhoewel het anders werkte.)


Nog een opmerkelijk verband met Atlantis is te vinden in de oude legendes van Ollantaytambo, welke vertellen dat voordat de Inca's bouwden op de fundering, het oorspronkelijke gebouw gemaakt werd door de "Kinderen van de Zon". In het boek "A Dweller on Two Planets" (hoofdstuk 18) werden de inwoners van Poseid (het grootste eiland van Atlantis) de "Kinderen van de Zon" genoemd. De zon symboliseerde "Incal", wat hun benaming was voor "God".Volgende pagina: "Paaseiland"

Vorige pagina: "Bolivia"

Terug naar boven
Interessante website? Deel het met vrienden:

Facebook Twitter Google Reddit

Deze website en teksten zijn copyright © 2009-2023 M. Talc. All rights reserved.
Citeren is toegestaan mits een link naar de bron wordt gegeven: www.thelosthistoryofman.com.
Voor vragen of feedback kunt u contact opnemen met de auteur.